טיפול רגשי לילדים

ילדה נראית מתוסכלת עם ידיה על פניה. ב - INDEKIDS תמצאו מטפלים רגשיים מתאימים עבורכם

טיפולים רגשיים הם טיפולים נפוצים מאוד בקרב ילדים בשנים האחרונות וניתן למצוא סוגים שונים שלהם, החל מטיפול דינמי באמצעות שיחות, דרך פסיכודרמה או רכיבה טיפולית, טיפול באומנות או אפילו טיפול המבוסס על עקרונות הCBT – . כל הורה שחש שהילד שלו מתמודד עם קשיים רגשיים שונים ולא משנה מה הסיבה או אם בכלל מבינים את הסיבה שעומדת מאחורי הקשיים הללו, הרי שהוא יכול לפנות לטיפול רגשי שיכול לסייע לילד ולהתאים לעולמו הפנימי. כמובן שחשוב לדייק בבחירת סוג הטיפול והמטפל וזאת בכדי שהטיפול יהיה אפקטיבי ויביא לתוצאות טובות.

אילו סימנים יכולים להעיד על כך שהילד שלכם זקוק לטיפול רגשי?

אם הילד שלכם מצוי במסגרת חינוכית, הרי שלרוב הצוות החינוכי הוא זה שיסב את תשומת ליבכם לכך שהילד שלכם מתנהג בצורה שונה, ביחס לשאר הילדים במסגרת. סימנים שיכולים להעיד על התנהגות חריגה הדורשת התייחסות ומתן מענה הם: אם הילד מסתגר, אם הוא אלים או תוקפני, אם הוא מתמרד ולא מקבל סמכות של מורה או גננת, אם הוא לא מצליח לשמור על גבולות, אם הוא בורח למסכים ולא מעוניין להתנתק מהם כלל בכדי ליצור אינטרקציה כלשהי עם הסביבה ועוד. אין להתעלם מסימנים היכולים להעיד כי הילד סובל ממצוקה רגשית ויש לפנות יחד אתו לטיפול שיכול לסייע לו.

חשוב לדעת כי ישנם לא מעט מצבים אשר יכולים לגרום לילד לפתח קשיים מסוגים שונים, כך לדוגמא: הוא יכול להיות חרד לקראת פתיחת שנת הלימודים, הוא יכול לחוות אובדן של אדם קרוב, הוא יכול לחוות קושי בגין לידה של תינוק חדש במשפחה וכן בגין כל שינוי שיכול לערער את העולם שלו, הרי שהוא יכול לפתח קשיים מעין אלה ועל כן, חשוב ביותר לשים לב להתנהגויות שלו סביב אירועים שכאלה ולתת לו את המענה שהוא זקוק לו בכדי להתגבר על הקושי.

טיפול רגשי לילדים – מה זה בעצם?

חשוב להבין כי חדר הטיפולים במסגרת טיפול רגשי, במיוחד בגילאים הצעירים יהווה מעין זירת משחקים. לכל משחק יהיה ייעוד טיפולי כלשהו והוא ייבחר בקפידה על ידי המטפל. המטרה של המשחק היא למעשה לאפשר לילד להביע את עצמו דרך סיפורים, שירים או דרך עולם המשחק. כמובן שלא כל הילדים מגיבים לאותן המטודות באותה הצורה ועל כן, כל מטפל חייב למצוא את הכלי המדויק והטוב ביותר בכדי לסייע לילד המצוי במסגרת הטיפול, להתקדם מבחינה רגשית.

במהלך הטיפול המטפל לרוב יאפשר לילד להוביל את המשחק וכך הוא יקרב אותו וייצור אמון. כאשר האמון נוצר המטפל יצליח להבין בצורה טובה יותר את העולם הפנימי של הילד והילד ירגיש בנוח יותר לחשוף רעיונות שונים, לדבר, לשפר את הביטחון העצמי שלו, לחשוף מחשבות אישיות וחלומות ולא פעם גם להביע את הפחדים והחששות שלו במילים. לנוכח כל אלה, על המטפל לסייע לו לפתח מודעות ולהתמודד עם האתגרים הרגשיים ועם הקונפליקטים העומדים על הפרק.

חשוב מאוד לדעת שעוד טרם המטפל יתחיל את הטיפול מול הילד, הוא ייפגש עם הוריו לפגישה ראשונית אשר קרויה “אינטק”, שבה הוא ישמע מהם למה הם חושבים שהילד זקוק לטיפול רגשי וכמובן שהוא יקבל מידע מקיף אודות הילד, שלבי ההתפתחות שלו, העולם הפנימי שלו, מהלך ההיריון והלידה, המקום שלו במשפחה, המסגרת החינוכית שלו ועוד. לא פעם המטפל ייעזר גם בשאלונים שימלא הצוות החינוכי בכדי להבין יותר על ההתנהגות שלו במסגרת החינוכית ועוד. לא מעט מהטיפולים הרגשיים המדוברים יהיו מלווים בהדרכת הורים אשר המטרה שלה תהיה לסייע להורים ולהתמודד בצורה הטובה ביותר עם הילד במהלך יום שגרתי וכן להשיג את המטרות של הטיפול בצורה הטובה והיעילה ביותר.

כיצד בוחרים טיפול רגשי לילד?

אין ספק כי טיפול רגשי יכול לסייע לכל ילד להתמודד עם הקשיים מהם הוא סובל בצורה הטובה ביותר, אך כמובן שחשוב לבחור את סוג הטיפול ואת המטפל המתאימים ביותר לכל ילד. כדאי מאוד להכיר את סוגי הטיפולים הרגשיים המוצעים כיום ולבחור באחד שיכול להתאים לילד שלכם. אם הילד שלכם אוהב בעלי חיים, ייתכן מאוד כי טיפול באמצעות רכיבה על סוסים או טיפול באמצעות בעלי חיים יתאימו לו. אם הוא מתחבר למשחק ושיח, ניתן לבחור בשיטה הדינמית שבה המטפל משוחח איתו או משחק עימו משחקים שונים במהלך הטיפול. אם הוא מתחבר לעולם האומנות, ניתן לבחור עבורו טיפול רגשי באמצעות אומנות. כדאי מאוד לברר טרם בוחרים מטפל רגשי לילד, האם מדובר על מטפל מומלץ ומקצועי, בעל ניסיון וידע רחב היקף בתחום. המטרה היא בסופו של דבר שגם תהיה אינטרקציה טובה בין הילד לבין המטפל ועל כן, כדאי לבחון לאורך התהליך הטיפולי, כיצד הילד מרגיש, האם הוא מתחבר למטפל והאם הוא מעוניין להמשיך בטיפול.

למציאת הטיפול הרגשי המתאים עבורכם לחצו כאן

מצאת ערך במאמר? אפשר לשתף בקליק

מאמרים נוספים שיכולים להועיל לך

בימים אלו INDEKIDS כאן עבורכם, כל הדרך אל האור

אנו עובדים במרץ על חיבור בין מטפלים לבין אלו שזקוקים – ילדים, מתבגרים, בוגרים, הורים – כולם!
מכירים מטפלים רגשיים (בייחוד מומחים בטראומה ומצבי קיצון)?
מכירים כאלו הזקוקים לטיפול?
הפנו אותם לכאן,
אנחנו נעשה הכל במהירות וביעילות על מנת לחבר!

זמינים עבורכם גם בוואטסאפ 0507022225

דילוג לתוכן